6 oktober 2019
16:00

IFK Vaxholm 1

Referat: IF Brommapojkarna 3 - IFK Vaxholm 1

Vi börjar svagt de första minutrarna men sedan får vi lite ordning på spelet. I 7:e minuten får så till ett väldigt fint anfall. Det börjar med att Lukas M bryter igenom mellan tre Vaxholms spelare på egen planhalva och spelar snabbt bollen vidare till Acke. Acke avancerar med bollen och spelar den fint på djupet till Alvin som precis innan kortlinjen spelar bollen snett inåt bakåt till Ture, som vänder runt på en femöring och hans avslut kan målvakten inte hålla och bollen rullar in till 1-0 till oss. Bakåt har vi sedan ganska bra koll och Yusuf har inte så mycket att göra. I slutet på halvleken kommer Alvin helt fri men målvakten gör en fin räddning.
I andra fortsätter vi att spela ganska bra men emellanåt lämnar vi över initiativet till Vaxholm och vid ett tillfälle är det väldigt nära 1-1 men på något konstigt sätt så lyckas de få bollen utanför Yusufs högra stolpe. Vi skapar inte så många farlig lägen i andra, men närmast var en mycket fint slagen hörna av Sebbe som Ture kommer fram på mitt i straffområdet men avslutet smiter precis utanför bortre stolpen.

I tredje halvleken visar vi hur bra vi kan vara. I 2:a minuten träffar Alvin ribban, men i 5:e minuten får vi utdelning. Adam fångar upp en boll en bit in på offensiv planhalva och spelar direkt till Sebbe som fint spelar vidare till Alvin som sätter dit 2-0 i bortre burgaveln. Ett mycket fint anfall....
Vi är dock inte nöjda. Några minuter senare så avslutar Alvin bra igen men målvakten tippar bollen i ribban och ut till hörna. Tyvärr släpper vi till en kontring mitt i halvleken där Vaxholm rullar in 2-1. Vi fortsätter dock med vår fina offensiva fotboll....där Adam slår en hörna på bortre ytan där Albin kommer helt fri och gör en jättefin nick men målvakten gör återigen en fin räddning och tippar bollen via ribban till en ny hörna. I 16:e minuten avancerar Adam i hög fart på högerkanten och drar till ett stenhårt skott som går högst upp i målvaktens vänstra stolpe.....nu hade vi verkligen gjort oss förtjänta av ett mål till. I slutet kommer Alvin återigen helt fri och han lobbar över målvakten men bollen går utanför bortre stolpen.
Matchen slutar 2-1 till oss där vi stundtals spelar riktigt bra. Väldigt kul for både tränare och publik att få se det. Och apropå publik så hade vi hela 17st hemmasupporters närvarande idag.....oerhört kul!!